Over ons

Bewoners die met vertrouwen de regie uitvoeren over hun woningrenovatie. Daar willen we naartoe. Vanuit die gedachte is het TKI project Bewoners aan de knoppen ontstaan. Bewoners aan de Knoppen wordt gesubsidieerd vanuit de Nederlandse overheid en Europese Unie. Het projectteam bestaat uit de bedrijven Huygen Installatie Adviseurs, BouwhulpGroep, Alliantie+ en Durocan. Het doel is om de renovatie van particulier woningbezit te versnellen zodat we de klimaatdoelstellingen kunnen halen.

Lees meer over de partners in dit project:

We zijn gestart samen met de gemeente Eindhoven. Daar focussen we op het vergroten van de bewustwording over verduurzaming van het woningbezit met de bewoners van Gerardusplein en Bloemenbuurt Zuid. Dit mondt uit in drie demonstratiewoningen, waarin zowel het voorbereidingsproces als de realisatie en monitoring van de nieuwe formules voor renovatie worden gedemonstreerd. Binnen het project demonstreren we all-electric techniek op hoge temperatuur zonder noodzakelijke bouwfysische renovatie en deze worden toegevoegd als component-oplossing aan het portfolio aanbod van Alliantie+.

Ook hebben we aandacht voor de ontwikkeling en verbetering van bewoners- en wijkgerichte procesondersteuning waardoor de bewoners in staat worden gesteld zelf de regie van de renovatie op zich kunnen nemen.

Daarnaast wilden we ook meer aandacht genereren voor renoveren en het begrijpen van de kwaliteit van huizen en het binnenklimaat. Vanuit deze gedachte zijn de Sensi’s een ontstaan: een eenvoudige en laagdrempelige manier om hier inzicht in te verschaffen en op om grotere schaal mensen te helpen met renovatie keuzes.

#sensifamilie